Αναγνώστες

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Επικεφτείτε την Ακρόπολη από κάθε γωνιά του κόσμουΕίναι από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία παγκοσμίως. Δεν έχουν όλοι όμως την ευκαιρία να πατήσουν στην Ακρόπολη. Κάτι που δεν είναι απαραίτητο πλέον, καθώς μέσω του υπολογιστή θα μπορεί κανείς να «περπατήσει» ανάμεσα στα μνημεία της ακόμη κι αν βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο του πλανήτη. Όλα αυτά χάρη στο Ψηφιακό Αποθετήριο Εκπαιδευτικού περιεχομένου που θα «φέρει» πιο κοντά την Ακρόπολη στους πολίτες όλου του κόσμου και βέβαια θα βοηθήσει τους Έλληνες να τη γνωρίσουν καλύτερα.
Το Ψηφιακό Αποθετήριο (http://repository.acropolis-education.gr) υλοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) για την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης και περιλαμβάνει πλούσιο ψηφιακό υλικό για την αναστήλωση και συντήρηση των μνημείων της Ακρόπολης. Ακόμη σε αυτό ο επισκέπτης μπορεί να βρει φωτογραφίες, ταινίες, δημοσιεύσεις, έντυπα,ακόμη και ψηφιακά παιχνίδια που σχετίζονται με τον ιερό βράχο. Παράλληλα θα μπορεί κανείς να ξεναγηθεί στα Προπύλαια, το Ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο ή τον Παρθενώνα.
Ήδη από τη συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης είχε προκύψει η ψηφιακή εφαρμογή για τη Ζωφόρο του Παρθενώνα (http://www.parthenonfrieze.gr) και το Μουσείο της Ακρόπολης (http://www.acropolis-athena.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Blog Widget by LinkWithin