Αναγνώστες

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Κηφεύς

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Κηφεύς

O βασιλιάς Κηφέας βρέθηκε σε πολύ άσχημη θέση, όταν στη χώρα τον ενέσκηψε λιμός και τρομερές καταστροφές, καθώς ένας τεράστιος άγριος Δράκοντας τυραννούσε και φόβιζε τους υπηκόους τον. Αιτία όλων αυτών των δεινών ήταν η φιλάρεσκη γυναίκα τον η Κασσιόπη, που πεντάμορφη και βασίλισσα, όπως ήταν, αισθάνθηκε αρκετά δυνατή, ώστε να καυχηθεί ότι ήταν πολύ πιο ωραία από τις θαλάσσιες νύμφες Νηρηίδες. H προσβολή ήταν μεγάλη προς τις θεϊκές νύμφες, που θύμωσαν πάρα πολύ και παραπονέθηκαν στο θεό Ποσειδώνα. O Θεός της Θάλασσας έστειλε τότε ένα τεράστιο Θαλασσινό κύμα, που πλημμύρισε την περιοχή, και ένα θαλάσσιο τέρας, το Δράκοντα, για να τιμωρήσει την καυχησιά της Κασσιόπης.
Κατ' άλλους το θαλάσσιο αυτό τέρας, που Θα τιμωρούσε την Κασσιόπη, ήταν το φοβερό Κήτος, που συνδέεται με τον ομώνυμο αστερισμό.

Μεταξύ της Μικρής 'Αρκτου και της Κασσιόπης συναντάμε τον αστερισμό τον βασιλιά της Αιθιοπίας Κηφέα, που ήταν γιος τον Βήλον, άνδρας της Κασσιόπης και πατέρας της Ανδρομέδας.
Τον αστερισμό αυτόν τον βρίσκουμε, προεκτείνοντας την ευθεία που ενώνει την πλευρά 6-α της Μεγάλης 'Αρκτον με τον Πολικό. Περιλαμβάνει 89 άστρα αμυδρότερα. Τα λαμπρότερα άστρα του σχηματίζουν ένα τόξο που στρέφεται προς την Κασσιόπη. Περιλαμβάνει ακόμα το νεφέλωμα Μ52.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Blog Widget by LinkWithin